منوی دسته بندی

طراحی لباس؛ هنری که هیچ گاه قدیمی نخواهد شد!

طراحی لباس
5/5 - (6 امتیاز)

طراحی لباس که گرایش به یادگیری آن در دنیای پر زرق و برق امروزی با استقبال بی نظیری رو به رو شده است، هنر ایجاد پوشاک است. اگرچه بسیاری از افراد بر این باورند که طراحی مد و طراحی لباس یک مقوله هستند، اما جالب است بدانید که چنین نبوده و میان طراحی مد و طراحی لباس فاصله چشمگیری وجود دارد. امروزه طراحی لباس تبدیل به صنعتی تمام عیار و پول ساز شده که عده فراوانی به عنوان یک گزینه شغلی مناسب و پر درآمد به آن می نگرند.

همان گونه که می دانید، لباس یکی از مهم ترین نیازهای بشر است که احتیاج به آن در طول زمان نه تنها کمتر نشده، بلکه روز به روز در حال افزایش است. به گونه ای که امروزه شاهد وجود لباس های مخصوص برای گروه های متفاوت هستیم. همین امر موجب شکل گیری زمینه هایی از طراحی لباس نظیر طراحی لباس کودک، طراحی لباس مشاغل، طراحی لباس عروس، طراحی لباس ورزشی، طراحی مانتو و… شده است.

تمام این موارد دست به دست هم داده و تحصیل در رشته های مربوط به لباس و طراحی لباس را به اولویت بسیاری از افراد تبدیل کرده اند تا وضعیت مد و فشن به طور غیر قابل باوری در جهان گسترش یابد. بی شک بازار کار در این زمینه برای افرادی که در این رشته تحصیل کرده و در عین حال علاقه و توانایی انجام کارهای مربوطه را دارند، وجود داشته و سرشار از درآمد می باشد. به عنوان نمونه بسیاری از فارغ التحصیلان رشته طراحی لباس اقدام به تاسیس آموزشگاه نموده و بدین ترتیب به انجام کار مورد علاقه خود و کسب درآمد می پردازند.

پیشنهاد ویژه آموزشی نسیم بیت

🔗 آموزش طراحی لباس با فتوشاپ و ایلوستریتور

تاریخچه طراحی لباس

شاید برایتان جالب باشد بدانید که تاریخچه طراحی لباس به سال 1826 بر می گردد. به اعتقاد بسیاری از افراد چارلز فردریک نخستین طراح لباسی بود که از سال1826 تا سال 1895 در این زمینه فعالیت کرد. او نخستین شخصی بود که خانه های مد را به جهانیان معرفی کرد و به مشتریان خود گفت که چه نوع لباسی می تواند ظاهر آن ها را مناسب تر نشان دهد! 

پس از چارلز فردریک خانه های مد تعدادی طراح لباس را استخدام کرده و با استفاده از هنر آن ها به تولید الگوی پوشاک پرداختند. سپس الگوهای تولیدی را در اختیار مشتریان قرار داده و در صورت رضایت آن ها اقدام به دوخت لباس و ارائه آن به مشتری نمودند. در همین دوران پاریس به عنوان پایتخت مد دنیا انتخاب شد. جدیدترین طرح های لباس در پاریس طراحی شده و تولید انبوه لباس در پایتخت فرانسه همه را شگفت زده کرد.

تاریخچه طراحی لباس

اگرچه تا پیش از شروع قرن بیست و یکم مردم تمایل بسیاری به خرید لباس های حاکم بر بازار داشتند، اما در اواخر قرن بیستم و آغاز قرن بیست و یکم آگاهی مردم در زمینه مد تا حد قابل توجهی افزایش پیدا کرده و بدین ترتیب آن ها تصمیم گرفتند لباس هایی را خریداری کنند که با آن راحت بوده و در سبک مورد علاقه شان طراحی شده اند. نه صرفا لباس هایی که به اصطلاح مد شده و همه آن را می پوشند!

حال که به طور کلی با طراحی لباس و تاریخچه پر فراز و نشیب آن آشنا شدیم، وقت آن فرا رسیده است که در ادامه این بحث را به طور تخصصی تر دنبال کرده و پاسخگوی سوالات متعدد و متنوع علاقه مندان به طراحی پوشاک باشیم. اگر شما هم جزء علاقه مندان این هنر بی نظیر هستید، تا پایان ما را همراهی کنید!

طراحی لباس چیست؟

طراحی لباس که یکی از پر طرفدارترین شاخه های هنر به شمار می آید، اصول زیبایی و دوخت را در هم آمیخته و در نهایت یک اثر هنری منحصر به فرد را در قالب لباس خلق می کند. اصلی ترین هدفی که طراحی پوشاک در راستای تحقق آن می کوشد، ارائه طرحی منحصر به فرد و مناسب با خصوصیات جسمانی و بدنی فرد است. لازم به ذکر است که طراحی پوشاک تنها محدود به لباس نبوده و سایر ملزومات پوشش نظیر کیف، کفش و… را نیز شامل می شود. شخصی که کار طراحی پوشاک و ملزومات پوشش را بر عهده دارد، طراح لباس نامیده می شود.

طراح لباس تمام تلاش خود را به کار می گیرد تا با الهام از مفاهیم گوناگون فرهنگی و انتزاعی و با به کارگیری عناصری معین طرحی زیبا و مناسب مشتری را طراحی نموده و در اختیار وی قرار دهد. به طور کلی می توان گفت اصلی ترین فعالیتی که یک طراح پوشاک با آن سر و کار دارد، دوخت سفارشی می باشد.

معرفی رشته طراحی لباس

رشته مذکور یکی از پر طرفدارترین و آینده دار ترین رشته هایی است که تاکنون افراد زیادی به سمت آن سوق پیدا کرده اند. اکثر افرادی که علاقه مند تحصیل در این رشته هستند، از ذوق هنری قابل توجهی برخوردار می باشند. این دسته از افراد ارتباط تنگاتنگی با رنگ ها، پارچه ها، سبک ها، برش ها و روش های طراحی و دوخت پوشاک دارند.

این کار اگرچه ممکن است از نظر فردی که مشغول به تحصیل در رشته کامپیوتر یا هر رشته دیگری است، دشوار و زمان بر به نظر برسد، اما از آن جا که علاقه مندان به رشته طراحی لباس تمام زیر و بم آن را با عشق و علاقه انجام می دهند، برایشان بسیار شیرین و دلچسب است.

معرفی رشته طراحی لباس مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد

لازم به ذکر است که میان طراحی لباس و طراحی مد و فشن ارتباط بسیار مستقیمی موجود است که موجب شده است در بسیاری از دانشگاه ها به ادغام این دو رشته پرداخته و آن را تحت عنوان طراحی مد و لباس به دانشجویان ارائه دهند. همان طور که می دانید، برای موفقیت در هر رشته تحصیلی لازم است فرد شرایطی را دارا باشد. آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که چه کسانی می توانند طراحان موفقی باشند و رشته طراحی لباس مناسب چه افرادی است؟

عوامل زیادی وجود دارند که دست به دست هم داده و موفقیت یک طراح لباس را تضمین می کنند. یکی از شروط موفقیت در این رشته تحصیلی برخورداری از خلاقیت و ایده پردازی می باشد. اگر چنین ویژگی ای ندارید، فکر تحصیل در این رشته را از سرتان بیرون کنید.

افرادی که ضمن برخورداری از قوه خلاقیت و ایده پردازی، شناخت درستی از رنگ ها داشته، قوه تفکر قدرتمندی دارند، به درک صحیحی از خواسته های مشتریان رسیده اند، توانایی برقراری ارتباط مناسب با اطرافیان را داشته و قادر به ابداع طراحی های جدید و بدیع هستند، گزینه هایی مناسب برای تحصیل در رشته طراحی لباس به شمار می آیند. موارد فوق الذکر تنها ویژگی های شخصی فردی است که قصد تحصیل در این رشته را دارد.

لازم است بدانید تنها این ویژگی ها کافی نبوده و لازم است فرد توانایی های مختلفی نیز داشته باشد تا بتواند به یک طراح لباس موفق تبدیل گردد. در ادامه به معرفی مختصر برخی توانایی های مورد نیاز در این زمینه خواهیم پرداخت.

توانایی های لازم برای تحصیل در رشته طراحی لباس

از جمله مهم ترین توانایی های مورد نیاز برای تحصیل در رشته طراحی لباس می توان به دید مناسب به رنگ ها و زمینه ها و شکل ها، آشنایی مناسب با هنرهای تجسمی، برخورداری از مهارت های فنی، توانایی کار با نرم افزارهای کامپیوتری طراحی، توانایی کار تیمی، استعداد کار با انگشتان و… اشاره نمود.

اگر شما هم به آن دسته از افرادی تعلق دارید که علاقه مند به تحصیل در رشته طراحی پوشاک هستید، بهتر است با دروس دانشگاهی این رشته پر طرفدار آشنا شوید.

انواع گرایش های رشته طراحی لباس

گفتنی است که امکان تحصیل در رشته کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته طراحی لباس برای علاقه مندان به این رشته میسر می باشد. اما متاسفانه شرایط برای ادامه تحصیل در این رشته در مقطع دکترا فراهم نمی باشد. گرایش های رشته طراحی لباس در مقطع کارشناسی شامل سه گرایش طراحی لباس، طراحی چاپ پارچه و طراحی بافت پارچه می باشد. این در حالی است که طراحی پارچه و لباس تنها گرایش موجود در مقطع کارشناسی ارشد رشته طراحی لباس محسوب می شود.

سرفصل دروس مقطع کارشناسی رشته طراحی لباس

همان گونه که تا بدین جا گفتیم، طراحی لباس یکی از پر طرفدارترین و در عین حال کاربردی ترین رشته هایی است که اصلی ترین هدف آن تربیت نیروهایی است که بتوانند نیازهای طراحی را در نظر گرفته و با استفاده از ماشین آلات موجود به رفع نیازهای طراحی لباس، طراحی الگو، برش و دوخت در تولید بپردازند.

تعداد کل واحدهای درسی در مقطع کارشناسی طراحی لباس 134 واحد است که 21 واحد آن را دروس عمومی، 25 واحد را دروس پایه، 35 واحد را دروس اصلی، 46 واحد را دروس تخصصی و 6 واحد را دروس انتخابی تشکیل می دهند.

دروس عمومي رشته کارشناسی طراحی لباس


نام درستعداد واحدنام درستعداد واحد
معارف اسلامی (1)2فارسی3
معارف اسلامی (2)2زبان خارجی3
اخلاق و تربیت اسلامی2تربیت بدنی (1)1
انقلاب اسلامی و ریشه ­های آن2تربیت بدنی (2)1
تاریخ اسلام2جمعیت و تنظیم خانواده1
متون اسلامی (آموزش زبان عربی)2  

دروس پایه رشته کارشناسی طراحی لباس


نام درستعداد واحدنام درستعداد واحد
طراحی (1)3عکاسی پایه2
طراحی (2)3آشنایی با هنر در تاریخ (1)2
مبانی هنرهای تجسمی (1)3آشنایی با هنر در تاریخ (2)2
مبانی هنرهای تجسمی (2)3هنر و تمدن اسلامی (1)2
آشنایی با  هنرهای سنتی2هنر و تمدن اسلامی (2)2
آشنایی با هنرهای معاصر2  

دروس اصلی رشته کارشناسی طراحی لباس


نام درستعداد واحدنام درستعداد واحد
تاریخ پارچه و نساجی2بررسی آثار طراحان لباس2
تاریخ پوشاک ایران2روش تحقیق2
تاریخ پوشاک جهان2مدیریت تولید2
شناخت الیاف و پارچه2بافت پارچه2
دوخت سنتی2چاپ پارچه2
کاربرد رایانه در طراحی لباس2طراحی لباس مقدماتی3
کاربرد رایانه در طراحی الگو2جامعه شناسی هنر2
الگوسازی روی مانکن (1)2آشنایی با پارچه و لباس­های سنتی2
الگوسازی روی مانکن (2)2عفاف و حجاب2

دروس تخصصی رشته کارشناسی طراحی لباس


نام درستعداد واحدنام درستعداد واحد
طراحی لباس (1)3دوخت (3)2
طراحی لباس (2)3دوخت (4)2
طراحی لباس (3)3ارائه نمایش مد3
طراحی لباس (4)3سایزبندی2
الگوسازی (1)2الگوسازی و دوخت لباس کودک3
الگوسازی (2)2طراحی لباس کودک و نوجوان2
الگوسازی (3)2زبان تخصصی2
الگوسازی (4)2کارآموزی2
دوخت (1)2پروژه نهایی4
دوخت (2)2  

دروس انتخابی رشته کارشناسی طراحی لباس


هندسه و نقوش2عکاسی (2)2
نمادشناسی2تجزیه و تحلیل آثار هنری2
کاربرد رنگ و پارچه در طراحی لباس2مبانی رایانه2
بازاریابی و اقتصادی2طراحی لباس آقایان2
طراحی الگو در بخش صنعت2الگوسازی لباس آقایان2

سرفصل دروس رشته طراحی پارچه و لباس در مقطع کارشناسی ارشد

همان گونه که پیش تر نیز اشاره کردیم، تنها گرایش رشته طراحی لباس در مقطع کارشناسی ارشد، گرایش طراحی پارچه و لباس می باشد. از همین رو فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی این رشته می توانند در صورت تمایل به ادامه تحصیل در گرایش مذکور بپردازند.

دروس اصلی و تخصصی رشته طراحی پارچه و لباس در مقطع کارشناسی ارشد

نام درستعداد واحدنظریعملیپیش نیاز
زبان تخصصي طراحي پارچه و لباس 2 نظری
نقش و جايگاه كامپيوتر در طراحي پارچه و لباس 2 نظری عملی
پژوهش هنر در زمينه البسه و منسوجات 2نظری
مباني سازمان و مديريت بازاريابي 2 نظری
پارچه شناسي تخصصي 2  نظری  –
آشنايي با ماشين آلات مرتبط (چاپ، بافت و البسه) 2 نظری
تجزيه و تحليل منسوجات ايران جهان 2 نظری
متدهاي كاربرد رنگ در پارچه 2 نظری
سبك شناسي در طراحي پارچه و لباس 2 نظری عملی
کارگاه طراحی تخصصی2 نظری عملی کاربرد کامپیوتر، مدیریت، سبک‌شناسی

دروس پژوهشی رشته طراحی پارچه و لباس در مقطع کارشناسی ارشد

نام درستعداد واحدنظریعملیپیش نیاز
پروژه6 عملی
سمینار2 نظری عملی

دروس اختیاری رشته طراحی پارچه و لباس در مقطع کارشناسی ارشد

نام درستعداد واحدنظریعملیپیش نیاز
فلسفه هنر اسلامي2 نظری
جامعه شناسي هنر2 نظری
زيباشناسي هنر2 نظری

معرفی چند کتاب در زمینه طراحی لباس

طراح لباس موفق کسی است که ضمن برقراری رابطه ای پایدار با هنر، به طور مرتب اطلاعات خود را به روزرسانی کرده و با بهترین های زمینه کاری خود به طور کامل آشنا باشد. مطالعه کتاب یکی از برترین روش ها برای پیشرفت در هر زمینه کاری به شمار می آید. بی شک طراحی لباس نیز از این قاعده مستثنی نیست.

اگر شما هم جزء علاقه مندان به دنیای طراحی لباس هستید و رویای طراح شدن را در سر می پرورانید، از این کتاب ها غافل نباشید که دنیایی از تجربه و مهارت را به شما هدیه می دهند.

  • کتاب “تاریخ هنر” اثر ارنست گامبریج
  • کتاب “تصویر سازی مد و لباس” اثر بینا ابلینگ
  • کتاب “فلسفه مد” اثر لارس اسوندسن
  • کتاب “راهنمای جامع پارچه برای طراحان مد و لباس” اثر گیل بو
  • کتاب “مد” اثر جیل مارتین
  • کتاب “8000 سال تاریخ پوشاک اقوام ایرانی” اثر مهرآسا غیبی
  • کتاب “پوشاک در ایران زمین” اثر جمعی از نویسندگان ایرانی و خارجی

نرم افزارهای کاربردی در طراحی لباس

جالب است بدانید که طراحی لباس هم همچون سایر مشاغل با گذشت زمان تغییرات چشمگیری پیدا کرده است. پیشرفت تکنولوژی الگوسازی های دو بعدی را به سمت سه بعدی شدن سوق داده و بدین ترتیب زمینه ای فراهم شد که استفاده از روش های سنتی و دستی در طراحی لباس منسوخ شده و شرایط بر وفق مراد افراد خوش سلیقه و مشکل پسند گردد.

پیشنهاد ویژه آموزشی نسیم بیت

🔗 آموزش مارلوس دیزاینر و کلو تری دی

نرم افزارهای طراحی لباس

روش های سنتی طراحی لباس که بسیار هزینه بر، زمان بر و غیر کارآمد بودند، به مرور جای خود را به روش های صنعتی داده و بدین ترتیب جهشی بزرگ در دنیای طراحی پوشاک ایجاد شد. یکی از مهم ترین ابزارهای امروزی که دنیای مد بسیاری از موفقیت های خود را مدیون آن است، نرم افزارهای گرافیکی و طراحی می باشد. تعدادی از کاربردی ترین انواع این نرم افزارها که دستیار توانمند طراحان حرفه ای به شمار می آیند، عبارتند از:

  • نرم افزار مارولوس
  • نرم افزار کلو تری دی
  • نرم افزار لکترا
  • نرم افزار گربر
  • نرم افزار اپتی تکس
  • نرم افزار جمینی
  • نرم افزار ایلاستریتور
  • نرم افزار فتوشاپ

چطور یک طراح لباس خوب شویم؟

آیا تا به حال از خودتان پرسیده اید که چگونه می توانید یک طراح لباس خوب شوید؟ آیا تا به امروز گامی موثر در مسیر تبدیل شدن به یک طراح حرفه ای برداشته اید؟ چطور می توان یک طراح لباس خوب شد؟

صرفا این که عاشق طراحی لباس هستید و یا به لباس و اکسسوری علاقه فراوانی دارید، برای برای موفقیت شما کافی نیست. شما باید توانمندی های مورد نیاز را در عین برخورداری از علاقه دارا باشید تا بتوانید به مرور در حرفه تان رشد کرده و به یک طراح حرفه ای تبدیل شوید. برای این که یک طراح خوب باشید، نیازی نیست حتما خیاط ماهری باشید. اما این را در نظر داشته باشید که یک طراح خوب به مهارت های پایه خیاطی تسلط کامل دارد و اگر یک خیاط حرفه ای باشد که چه بهتر!

داغ شدن بازار طراحی لباس موجب شده است که رقابت در این بستر بسیار تنگاتنگ باشد. بنابراین اگر می خواهید یک طراح لباس خوب و موفق شوید، به سختی و با جدیت کارکرده و مهارت های مورد نیاز در این زمینه را در وجود خود پرورش دهید. کتاب های مناسب بخوانید و کار کردن با نرم افزارهای کاربردی را یاد بگیرید و توصیه آخر این که تمرین کنید، تمرین کنید و باز هم تمرین کنید.

توانایی طراح لباس و میزان درآمد طراح لباس

بازار کار و میزان درآمد طراح لباس

از آنجا که اکثر جمعیت ایران را جوانان و نوجوانانی تشکیل می دهد که اشتیاق فراوانی به شیک پوشی دارند، می توان گفت بازار کار طراحی لباس در ایران بسیار پر رونق بوده و این شغل یکی از پر درآمدترین شغل های موجود به شمار می آید که آینده درخشانی در انتظار آن است. آنچه موجب رونق گرفتن بازار کار طراحی پوشاک و ملزومات پوشش در کشور ما شده است، فرد محور بودن آن می باشد. به این معنا که فرد برای آغاز فعالیت در این کار هیچ نیازی به سرمایه اولیه ندارد!

درآمد حاصل از شغل طراحی لباس تابع فاکتورهای گوناگونی است. از همین رو نمی توان مبلغ دقیقی را به عنوان درآمد کلیه طراحان لباس تخمین زده و اعلام نمود. از جمله مهم ترین موارد تاثیرگذار بر درآمد طراحان لباس می توان به تجربه کاری، خلاقیت، ساعات کار، تحصیلات و… اشاره نمود. آنچه مسلم است، این است که طراحی پوشاک جزء شغل های پر درآمد به شمار می آید که طرفداران بسیاری دارد.

سوالات متداول

طراحی لباس را از کجا باید شروع کنیم؟

اول از شروع به هر کاری باید به آن علاقه مند باشید و سپس با دیدین آموزش های درست و اصولی با مبانی و پایه آن آشنا شوید و با تمرین و تلاش خود در آن پیشرفت کنید

بازار کار طراحی لباس به چه صورت است؟

با توجه به وجود سلایق مختلف و تلاش برندها برای تامین نیاز مشتریان، همیشه طرح های جذاب و افرادی که توانایی خلق این طرح ها را دارند طرفداران زیادی دارند و پول خوبی هم برای آن ها پرداخت می شود، در حال حاضر شغل طراحی لباس از پر درآمدترین مشاغل دنیاست

nasimadmin

‫16 نظر

  • […] طراحی لباس، هنری که هیچ گاه قدیمی نخواهد […]

  • […] دنیای امروز که صنعت مد و لباس حرف اول را می زنند، طراحی لباس به یکی از پر طرفدارترین مشاغل تبدیل شده است. سالانه […]

  • […] یکی از مهم ترین مشاغل مرتبط با صنعت لباس و پوشاک و رشته طراحی لباس به شمار می آید. جالب است بدانید که این شغل علاوه بر این […]

  • […] و با پشتکار و دقت به یادگیری این اصول بپردازید. بی شک طراحی لباس نیز از این قاعده مستثنی نبوده و یادگیری اصول طراحی […]

  • […] های مختلفی در یک جامعه زندگی می کنند که در طراحی لباس باید به جنسیت، سن، مذهب، فرهنگ و سلیقه آنها توجه شود و […]

  • […] بر خلاقیت، برخورداری از مهارت‌های دیگری نیز برای شروع طراحی لباس ضروری است که ما در ادامه بیشتر راجع به این مهارت‌ها […]

  • […] طراحی لباس کاری تخصصی شده و به یک حرفه و صنعت در اغلب کشورهای دنیا تبدیل گشته است. برای اینکه در کشور ما هم بتوان روی این رشته به عنوان یک منبع درآمدزا حساب کرد، نیاز داریم که به اهمیت این موضوع کاملا واقف بوده و متد جدید دوخت و استفاده از انواع پارچه ها را در اولویت کار قرار دهیم. […]

  • […] طراحی لباس؛ هنری که هیچ گاه قدیمی نخواهد شد! […]

  • […] طراحی لباس؛ هنری که هیچ گاه قدیمی نخواهد شد! […]

  • […] طراحی لباس؛ هنری که هیچ گاه قدیمی نخواهد شد! […]

  • […] طراحی لباس؛ هنری که هیچ گاه قدیمی نخواهد شد! […]

  • […] طراحی لباس؛ هنری که هیچ گاه قدیمی نخواهد شد! […]

  • […] پیشنهاد مطالعه: طراحی لباس؛ هنری که هیچ گاه قدیمی نخواهد شد! […]

  • […] پیشنهاد مطالعه: طراحی لباس؛ هنری که هیچ گاه قدیمی نخواهد شد! […]

  • […] پیشنهاد مطالعه: طراحی لباس؛ هنری که هیچ گاه قدیمی نخواهد شد! […]

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *